Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер има сериозен проблем със "сухите мрежи" през този сезон, показва интересна статистика на вестник "Билд".

Страж №1 на планетата за периода 2013-2016 година често беше в ролята на непреодолима стена за съперниците, но случаят изобщо не е такъв след тежката контузия в стъпалото, която го извади от строя за девет месеца през миналия сезон.

Едва шест пъти Нойер е успявал да играе "на нула" в Бундеслигата през настоящата кампания, което доведе и до критики към него. Любопитното е, че в един етап от сезона той беше получил осем гола при толкова на брой изстрели към вратата си.

В първия си сезон (2011/12) на стадион "Алианц Арена" Ману постигна 17 "сухи мрежи" в първенството, което е точно 50% от мачовете. В следващите кампании показателите му бяха съответно 18, 15, 20, 21 и 14 мача без допуснат гол.

Байерн е в серия от седем поредни победи в шампионата, но няма аурата на непобедим отбор. Играта на тима често рухва от нищото и противниците имат надежда, че могат да спечелят. Нещо, което не се случваше при Пеп Гуардиола и Юп Хайнкес. Баварците допуснаха голове и в първите два мача за 2019 година, а Нойер изобщо не изглежда като страшилище.

В събота Байерн гостува на Байер, който е сред най-силните отбори на контраатака. Нищо чудно защо по време на тренировката в четвъртък Нико Ковач работеше основно върху работата в дефанзивен план. А Нойер? В момента той изглежда като един най-обикновен вратар с качества. Но не и като "стена"...