Полузащитникът Хави Мартинес се разбра с шефовете на клуба, че остава твърдо на стадион "Алианц Арена", пише най-тиражният европейски вестник "Билд".

30-годишният универсален футболист беше привлечен през 2012 година за рекордните за клуба по онова време 40 милиона евро от Атлетик Билбао и спечели исторически требъл още в дебютния си сезон.

Испанецът е обвързан с баварците до лятото на 2021 година, но напоследък се засилиха слуховете, че той ще бъде продаден. ПСЖ беше сред клубовете, които са готови да го купят.

Миналата седмица обаче Хави е провел разговори с босовете, на които е станало ясно, че той няма да "изгърми" при подмладяването на състава.

В момента баварците имат куп централни полузащитници - Мартинес, Тиаго Алкантара, Леон Горецка, Ренато Санчес, Корентен Толисо и Хамес Родригес. Десният бек Джошуа Кимих започна кариерата си именно като дефанзивен халф и играе отлично на този пост.

Дали Мартинес ще бъде продаден или ще удължи своя договор, ще се решава чак в края на следващия сезон, допълва изданието.