Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски призна, че не може да си намери място от яд след двата късни пропуска при равенството с 1:1 във Фрайбург.

Полякът вкара приказен гол в средата на първото полувреме, с който изравни резултата, но в заключителната част на мача на два пъти изпусна възможността да отбележи своя гол №200 в Бундеслигата.

"Щяхме да победим, ако бях реализирал едно от двете големи положения през второто полувреме. Трябваше да вкараме още един или два гола, но за съжаление във футбола е така. Трябва да продължим да работим и да показваме силните си страни в следващите мачове", коментира Левандовски.

А следващият мач е специален за Роберт, защото бившият му отбор Борусия Дортмунд гостува на стадион "Алианц Арена" в събота. Der Klassiker не е бил толкова горещ от години, защото може да реши спора за сребърната салатиера.

През есента Левандовски се разписа на два пъти в Дортмунд и баварците повеждаха на два пъти, но Борусия ги обърна до 3:2 в своя полза.

"Боли ме, че не вкарах своя гол №200 срещу Фрайбург, това е страхотно число. Не съм си представял, че мога да го постигна. Не казвам, че 300 гола са невъзможни, но все още съм далеч от тях. Ще имам нужда от 4 години, в които да играя супер. Мога да си представя да остана дълго време в Байерн", допълни снайперистът.