Централният бранител на Байерн Мюнхен Матс Хумелс е твърдо решен да се бори за мястото си в отбора и да изпълни договора си, който изтича през юни 2021 година.

Според вестник "Абендцайтунг" първенецът на планетата от 2014 година не се плаши от привличането на универсалните "пресни" световни шампиони с Франция Бенжамен Павар и Люка Ернандес.

Хумелс направи много слаб есенен полусезон, но през последните няколко месеца е един от най-добрите футболисти във формацията на Нико Ковач. В дербито с Дортмунд (5:0) Матс откри резултата и не спираше да тормози бившия си отбор, отправяйки повече удари от целия състав на гостите за първото полувреме.

Политиката на Байерн Мюнхен вече е да налага млади футболисти и да не се обвързва дългосрочно с играчите над 30-годишна възраст, какъвто е и Хумелс. Самият той обаче заяви, че има сили да играе на най-високо ниво още 3-4 сезона.

Преди няколко дни се появи информация, че босовете на Байерн със сигурност ще продадат Хумелс или Джером Боатенг. Тенденциите са това да бъде вторият, защото от две години той не крие желанието си да излезе отново зад граница. Почти сигурно новият тим на Боатенг ще се казва ПСЖ.