Байерн Мюнхен - Вердер Бремен, двубой от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Торбен Хофман
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Горецка, Тиаго, Толисо, Ренато, Рибери, Гнабри, Хамес, Алфонсо, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Нойер, Фрюхтъл, Робен
Под въпрос: Хумелс, Толисо, Хамес


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите приемат един от любимите си противници в последните години, печелейки последните 18 мача във всички турнири и 16 в Бундеслигата. Досега в историята на германския елит не е имало случай, в който един отбор да надвие друг толкова поредни пъти.

Двата отбора са играли 105 пъти един срещу и мюнхенци водят с 54:26 успеха. Голмайсторът на баварския колос Роберт Левандовски обича да играе срещу "бременските музиканти", вкарвайки им 14 гола в 11 мача. Томас Мюлер пък няма загуба в 18 мача с Вердер, в които е постигнал 16 победи, 9 гола и 13 асистенции.

Вердер взе точка срещу най-успешния германски клуб за последно през септември 2009 година, когато измъкна нулево равенство на този стадион. Следващите седем визити обаче бяха загубени с позорни резултати, общата голова разлика от които е 36:6.

В момента северняците изобщо не изглеждат обречени, защото играят добър футбол. Те постигнаха цели четири победи в последните пет кръга и не са губили през тази година, записвайки шест победи и шест равенства. Няма друг отбор, който да не познава вкуса на поражението през 2019 година.

За капак "бременските музиканти" са на полуфинал в турнира за Купата на Германия, в който приемат точно Байерн идната седмица. Баварците също са във форма и в последните девет кръга имат осем победи и едно равенство. 

Смятаме, че домакинският фактор ще помогне на шампионите да останат на върха и да сложат край на серията от 14 поредни мача без загуба на своя днешен опонент.


Резултат: Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 3:1