Критикуваният от мнозина Нико Ковач е на път да влезе в историята на Байерн Мюнхен като едва втория човек, който печели Бундеслигата като играч и треньор на клуба.

До момента с това постижение може да се похвали само Франц Бекенбауер. Кайзера вдига сребърната салатиера като играч през 1969, 1972, 1973 и 1974 година. През 1994 година извежда отбора до титлата като треньор.

Ковач вдигна сребърната салатиера като играч през 2003 година и още днес може да го стори като наставник на мюнхенци. За целта разликата от 4 точки пред Борусия Дортмунд трябва да се запази след днешния 33-и кръг.

Както е известно, хърватинът не се ползва с особено добра репутация дори в собствения си клуб. Твърди се, че изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге държи на смяната на треньора, но Ковач получава пълната подкрепа на президента Ули Хьонес.

Преди дни Нико беше подкрепен и от бившия селекционер на Германия Берти Фогтс, който дори го сравни с мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

В историята на Байерн има и други треньори, като са ставали шампиони и като играчи, но с други клубове.

Юп Хайнкес триумфира в Бундеслигата като нападател на Борусия Мьонхенгладбах, а Феликс Магат - с екипа на Хамбургер. Отмар Хитцфелд пък става шампион на Швейцария като стрелец на Базел.

Пеп Гуардиола рине купи като футболист с Барселона, Карло Анчелоти го прави с Рома и Милан. Ексцентричният Джовани Трапатони става шампион на Италия като играч на Милан.

Първият треньор, извел Байерн до титлата в Бундеслигата Бранко Зебец става шампион на Югославия с Цървена Звезда.