След като не беше включен в националния отбор за Световното първенство в Русия през миналата година, сега Лерой Сане се оказва сериозно ухажван от ръководни фактори на германския футбол.

Мениджърът на германския национален отбор Оливер Бирхоф заяви, че евентуалното завръщане на Сане в Бундеслигата ще бъде много позитивно за целия футбол в страната.

Нападателят на Манчестър Сити е силно желан от Байерн Мюнхен, като президентът на баварците Ули Хьонес е готов да го привлече, въпреки високата цена.

"Разбира се, че ще бъде много добре за цялата Бундеслига, ако футболист като Сане се върне у дома", заяви Оливер Бирхоф. 23-годишният нападател стартира кариерата си в Шалке, преди през 2016-а година да се премести в Сити.

Бирхоф говори пред журналистите преди мача с Естония от Европейските квалификации и заяви, че е останал много доволен от младите при победата над Беларус преди няколко дни. Също така добави, че хора като Сане, Юлиан Брандт и Серж Гнабри по перфектен начин могат да заместят звезди като Томас Мюлер, Матс Хумелс и Джером Боатенг.