Германският хегемон Байерн Мюнхен уреди световните шампиони Бенжамен Павар и Люка Ернандес за дефанзивната си линия, но до момента удря на камък по отношение на офанзивните трансферни цели.

Клубът получи отказ от Челси за Калъм Хъдсън-Одой, а сега е пред провал и в опитите си да привлече Лерой Сане от Манчестър Сити. Деликатната ситуация с Тимо Вернер пък навярно ще накара баварците да изчакат 12 месеца, когато изтича договорът на нападателя с РБ Лайпциг.

Преди няколко дни се появи слух в Италия, че Байерн се интересува от 18-годишния талант на изпадналия Киево Емануел Винято. Първоначално появилата се в Gazzetta dello Sport спекулация не беше отразена подобаващо от германските медии.

Според авторитетния мюнхенци вестник "Тагесцайтунг" обаче интересът на Байерн към тийнейджъра е доста сериозен и клубът дори преговаря за правата му. Той е обвързан с "летящите магаренца" до 2020 година и може да напусне срещу 10 милиона евро.

Винято може да играе като дясно крило, на върха на атаката и зад нападателя. Интерес към него има още от Милан, Дженоа и Сасуоло.