Част от доскорошните си съотборници на Ариен Робен не скриха съжалението си от решението на холандеца да прекрати кариерата си.

Робен игра точно 10 сезона за Байерн Мюнхен и още миналата година обяви, че напуска баварците. Очакваше се обаче "лалето" да продължи кариерата си в друг клуб, като той беше свързван най-вече с ПСВ Айндховен и Интер.

Ариен изненада мнозина, окачвайки бутонките на пирона на 35-годишна възраст, макар все още да притежава класата за голям футбол. Един от първите коментари дойде от Франк Рибери, с когото Робен бе оформирал тандема "Робери".

"Най-големият педант, който мога да си представя. "Робери" си остава незабравим дует. Каква кариера само, приятелю! Сега се наслади на времето извън терена", написа Франк Рибери.

Томас Мюлер добави: "Един великан напуска футболната сцена. Благодаря ти за фантастичните моменти и за мачовете през тези 10 години. Пожелавам ти всичко най-хубаво, приятелю".

Джером Боатенг написа: "Един голям играч и голям човек напуска футбола. За мен беше чест да играя заедно с теб и да печелим заедно толкова много трофеи. Всичко най-хубаво, приятелю".

Давид Алаба не скри емоциите си: "Играта ти беше различна, характерът ти - повече от особен. Тъжен съм, че напускаш голямата сцена, но аз съм пряк свидетел и колега на едно от най-добрите крила през този век. Наслади се на всеки момент занапред".

Младокът Серж Гнабри сподели: "Благодаря ти за всичко, което си дал на този клуб. Ти си легенда". 

Специално внимание на Робен отдели и Байерн Мюнхен, който не спираше да поства снимки и клипчета с легендарния си №10.