Германският хегемон Байерн Мюнхен победи традиционно трудния си съперник в исторически план Милан само с 1:0 вчера, приключвайки участието си на приятелския турнир International Champions Cup с две победи и едно поражение.

Двубоят с "росонерите" няма да се помни дълго време, защото не предложи фойерверки, а Леон Горецка стана герой за своите, вкарвайки единственото попадение в добавеното време на първата част.

Статистика на Opta обаче показва, че всъщност големият победител от този мач е новото попълнение на Байерн Бенжамен Павар, който е постигнал невероятни показатели.

"Не ми пука на кой пост ще играя, нямам любима позиция. За мен е важното да съм на терена и давам всичко от себе си на всеки пост, на който ме пуска треньорът", отсече по шампионски вчера първенецът на планетата с Франция.

Opta показва, че Павар е имал 97 контакта с топката, седем пъти е спирал атака на противника и е спечелил 100% (3 от 3) от високите топки, за които се е борил. При всеки споменат показател той е бил над всички на терена. Освен това Павар е спечелил общо 80% от единоборствата си, записал е 73 паса, от които 95% са били точни.