Байерн Мюнхен - Херта, първи двубой от първия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Боатенг, Зюле, Павар, Ернандес, Алаба, Кимих, Май
Полузащитници: Тиаго, Горецка, Толисо, Коман, Гнабри, Дейвис, Ренато
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Арп
Контузен: Мартинес
Наказан: Перишич


Прогноза на Gol.bg:

Шампионът Байерн посреща един от най-неудобните си противници напоследък, но пък и в двата лагера вече има доста промени. Столичани загубиха само с 0:1 тук през февруари, а преди това имаха победа и три равенства за първенство срещу баварците. Интересното е, че в предходните 11 сблъсъка берлинчани имаха само поражения срещу най-успешния германски клуб.

В споменатите последни двубои обаче треньор на "старата дама" беше унгарецът с гореща кръв Пал Дардай, който в крайна сметка беше освободен и наследен на поста от хърватина без опит Анте Чович. В Мюнхен пък останаха без легендите Франк Рибери и Ариен Робен, които бяха сред кошмарите на Херта през годините.

Байерн се подсили през седмицата с Иван Перишич, но хърватинът няма да играе заради наказание от Серия А, което важи и за други първенства. Биткаджията Хави Мартинес все още лекува контузия в коляното и също няма да бъде на разположение на треньора на домакините Нико Ковач. Именно испанецът вкара единствения гол в мача между днешните съперници през февруари.

В исторически план мюнхенци имат осезаемо предимство, налагайки се цели 39 пъти в изиграните 68 двубоя, при едва десет поражения от тяхна гледна точка. Головата разлика е изцяло в полза на баварците - 153:73.

Херта няма добри спомени от мачовете на този стадион, защото е загубил първите десет и едва преди година измъкна нулев хикс тук. Като цяло в Мюнхен гостите имат едва две победи и пет ремита в 34 мача, при голова разлика 91:28 за техния противник. Байерн не е губил в последните си 24 домакинства срещу този противник, чиято втора и засега последна победа тук е от 1977 година.

Най-скъпата покупка в историята на Херта Доди Лукебакио се превърна в "черна котка" за баварците през миналия сезон, защото им вкара общо 4 гола за Фортуна Дюселдорф в двата шампионатни мача, като в Мюнхен таранът изригна с хеттрик за сензационното равенство 3:3. Днес обаче е малко вероятно да видим подобен развой, защото шампионите изглеждат гладни за победи.


Резултат: Байерн Мюнхен - Херта 3:0