Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Тази седмица е време за реваншите на българските отбори от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. ЦСКА гостува на Зоря Луганск след не много благоприятното 1:1 в първата среща в София. Но "червените" имат своите шансове в Украйна, тъй като съперникът определено е преодолим. Очаква се Люпко Петрович в трети пореден мач за заложи на един и същи състав. Локомотив Пловдив пък пътува до Франция за гостуване на Страсбург след 0:1 у нас. "Смърфовете" са определяни за аутсайдер, но с 10 души в първия двубой показаха добра игра, което вдъхва надежди. Лудогорец има протоколен реванш в Уелс срещу Дъ Ню Сейнтс след 5:0 в Разград.

Вижте пълното класиране в efbet Лига

В края на седмицата отборите ни подновяват и участието си в efbet Лига. На "Българска армия" гостува новакът Арда Кърджали, който в миналия кръг допусна първа загуба – 2:5 от Локомотив Пловдив. Левски ще се опита да се върне на правия път срещу Витоша Бистрица, докато Лудогорец има тежко гостуване на Черно море, който от старта на кампанията се представя превъзходно.

Английската Висша лига продължава с пълна сила. 2-ият кръг също предлага дерби: Манчестър Сити срещу Тотнъм, докато Ливърпул има гостуване на Саутхемптън. Челси ще гони първа победа на Острова срещу Лестър, като мачът ще се състои на "Стамфорд Бридж". Преди това пък мърсисайдци и лондончани се срещат помежду си за Суперкупата на Европа.

Вижте класирането във Висшата лига

Първенствата на Испания и Германия също започват. В петък Реал Мадрид среща Селта във Виго, като "Кралете" показаха доста колебливи игри по време на предсезонната подготовка. Защитата им се очертава като ахилесовата пета, след като в 7 контроли, "белите" допуснаха 18 гола. Атлетик Билнбаопосреща звездната селекция на Барселона. Интересно е Ернесто Валверде на какъв стартов състава ще се спре. Очакванията са Антоан Гризман да започне титуляр и да направи официален дебют за каталунците.

В Германия Байерн Мюнхен е домакин на Херта Берлин в похода си към осма поредна титла. Този сезон обаче Борусия Дортмунд може да даде сериозен отпор на баварците заради страховитата селекция на "Сигнал Идуна Парк". В 1-ия кръг рурците ще мерят сили с Аугсбург у дома.  
 
Програмата за седмицата:

Суперкупа на Европа

Сряда от 22.00 часа:
Ливърпул – Челси 

Шампионска лига, 3-ти кръг, реванши

Днес от 20.00 часа:
Розенборг – Марибор (3:1 в първия мач)

От 21.00 часа:
ФК Копенхаген – Цървена звезда (1:1 в първия мач)

От 21.30 часа:
Аякс – ПАОК (2:2 в първия мач)

От 21.45 часа:
Селтик – ЧФР Клуж (1:1 в първия мач)

От 22.00 часа:
Порто – Краснодар (1:0 в първия мач)

Лига Европа, 3-ти кръг, реванши

Четвъртък от 20.00 часа:
Зоря Луганск – ЦСКА (1:1 в първия мач)

От 20.30 часа:
Дъ Ню Сейнтс – Лудогорец (0:5 в първия мач)

От 21.30 часа:
Страсбург – Локомотив (Пд) (1:0 в първия мач)

Англия, Висша лига, 2-ри кръг 

Събота от 14.30 часа:
Арсенал – Бърнли

От 17.00 часа:
Саутхемптън – Ливърпул

От 19.30 часа:
Манчестър Сити – Тотнъм

Неделя от 18.30 часа:
Челси – Лестър

Понеделник от 22.00 часа:
Уулвърхямптън – Манчестър Юн

Испания, Ла Лига, 1-ви кръг 

Петък от 22.00 часа:
Атлетик Билбао – Барселона

Събота от 18.00 часа:
Селта – Реал Мадрид

Неделя от 23.00 часа:
Атлетико Мадрид – Хетафе

Германия, Бундеслига, 1-ви кръг

Петък от 21.30 часа:
Байерн – Херта

Събота от 16.30 часа:
Борусия Дортмунд – Аугсбург

България, efbet Лига, 6-ти кръг

Петък от 18.00 часа:
Славия – Ботев Враца

От 20.30 часа:
Етър – Царско село

Събота от 18.00 часа:
Берое – Ботев Пловдив

От 20.30 часа:
Витоша – Левски

Неделя от 18.00 часа:
Арда – ЦСКА

От 20.30 часа:
Черно море – Лудогорец

Понеделник от 20.30 часа:
Локомотив Пловдив – Дунав