Сагата около евентуалния трансфер на Тимо Вернер от РазенБалшпорт Лайпциг в Байерн Мюнхен продължава.

Нападателят има договор за още един сезон с "биковете", но не иска да го удължава. В същото време баварският колос не излиза с оферта за стрелеца и самият той се изнервя...

23-годишният футболист отдавна е свързван с Байерн, но шампионите имат сериозни разминавания за трансферната сума. Те са готови да платят максимум 25 милиона евро, докато РБ иска 40 милиона евро, пише "Билд".

От Лайпциг дори свалиха исканата сума, защото допреди няколко седмици бяха готови да седната на масата за преговори срещу поне 60 милиона евро.

Байерн спешно търси поне още едно ново крило, след като привлече Иван Перишич от Интер под наем. Предимството на Вернер е, че може да играе и на върха на атаката. 

РБ има краен срок до 2 септември, за да получи прилична ума за нападателя си, защото рискува да го изпусне без пари следващото лято. 

Другият вариант е Вернер да премине в Мюнхен през зимата, но няма да е водил пълноценна подготовка с Байерн, а и "биковете" ще получат драстично по-ниска от желаната сума.

Не е тайна, че силен интерес към Тимо Вернер има още от Ливърпул и Борусия Дортмунд. Самият футболист обаче мисли само за акостиране на стадион "Алианц Арена.