Новият сезон в Бундеслигата стартира с изненадващо равенство 2:2 между Байерн Мюнхен и Херта на стадион "Алианц Арена".

Германският първенец тотално надигра своя съперник през първото полувреме и откри резултата чрез Роберт Левандовски , но Херта сензационно осъществи пълен обрат още до почивката след голове на Доди Лукебакио и Марко Груич.

За Лукебакио, който стана най-скъпата покупка в историята на берлинчани, това се оказа пето попадение срещу баварците в трети пореден мач.

Преди изтичането на час игра реферът Озмерс отсъди куриозна дузпа. Той изгледа на повторение как Груич поваля без топка Левандовски в наказателното поле и това му даде основание да посочи бялата точка. Снайперистът на мюнхенци нямаше проблеми и се разписа за втори път. До края Байерн контролираше играта, но не създаде чисто голово положение.


Срещата очаквано започна с домакински натиск, като още в началото Тиаго Алкантара и Томас Мюлер отправиха опасни удари. При една от малкото акции на "старата дама" Ведад Ибишевич беше отказан от Мануел Нойер.

В 24-ата минута Байерн очаквано откри резултата чрез Роберт Левандовски. Полякът пое топката около центъра и спринтира, а секунди по-късно се оказа на правилното място в наказателното поле, засичайки центрирането отдясно на Серж Гнабри.

Германецът можеше да се разпише малко след това, но топовният му снаряд беше спасен от вратаря, а след това Левандовски не успя да направи добавка отблизо. Байерн напълно контролираше случващото се на терена и по нищо не личеше това, което се задаваше като развой.

Десетина минути преди почивката кошмарът на Байерн от миналия сезон Доди Лукебакио отново смълча "Алианц Арена", след като заби хеттрик с екипа на Фортуна Дюселдорф тук през есента. Той би силно с левия крак и топката се отклони в гърба на Ибишевич, след което влезе във вратата на домакините.

Само три минути след това Херта отново матира отбраната на шампионите. Марко Груич слаломира между Павар и Зюле, възползва се от паса на Ибишевич и след като финтира Нойер бутна топката в мрежата. Този гол като че ли вцепени германският първенец, който не успя да създаде нова добра атака преди паузата.

След почивката Кингсли Коман проби в наказателното поле на Херта и отправи удар отблизо, но вратарят Ярстайн спаси. Преди изтичането на час игра обаче реферът Озмерс даде дзупа за Байерн, след като изгтледа на повторение ситуацията, при която Груич строполи на тревата Левандовски. Потърпевшият застана зад топката и вкара втория си гол в мача с удар в левия ъгъл.

Баварците осъществиха нов траен контрол и акциите им се редуваха една след друга, но отбраната на столичани се справяше. Бенжамен Павар направи хубав пробив, но беше затворен в последния момент, а шутът на Серж Гнабри срещна тялото на съперник.

Серж Гнабри отправи страховит снаряд в 85-ата минута, но кълбото профуча малко над напречната греда. До края на редовното време Байерн контролираше играта, но не създаде нито едно чисто голово положение.


Байерн Мюнхен - Херта 2:2

1:0 Роберт Левандовски - 24'
1:1 Доди Лукебакио - 36'
1:2 Марко Груич - 39'
2:2 Роберт Левандовски - 60', дузпа