Байерн (Мюнхен) постигна победа след обрат след 6:1 над Майнц в среща от третия кръг на германската Бундеслига, която се игра на стадион "Алианц Арена".

По този начин баварците събраха 7 точки в своя актив и са втори в класирането, като отборът е на 2 точки зад лидера Лайпциг. Отборът на Майнц от своя страна пък е на последната позиция в таблицата без спечелена точка след първите три кръга.

Новите попълнения на домакините Филипе Коутиньо и Иван Перишич дебютираха като титуляри, след като и двамата влязоха като резерви в предишната среща, и се представиха на добро ниво. Хърватинът определено блестеше повече, след като се отчете с гол и асистенция. 

Ботиус даде изненадващо аванс на гостуващия тим още в 6-ата минута, но до почивката домакините съумяха да обърнат след попадения на Павар в 36-ата минута и на Алаба в самия край на полувремето.

Интригата бе "убита" от Перишич, който вкара дебютното си попадение за тима в 54-ата минута. Точно десет минути по-късно и Коман се разписа. Левандовски добави още един гол в 78-ата минута, а резервата Дейвис оформи крайния резултат в 81-ата минута.


Срещата започна доста лошо за баварския колос и още в 6-ата минута отборът бе губещ в резултата. 

Ботиус успя да засече прекрасно центриране на Пиер-Габриел в наказателното поле и не остави шансове на Нойер с глава, за да даде аванс на тима си напред в резултата.

През следващите минути отборът от Мюнхен опита всячески да върне максимално бързо попадението и да възстанови статуквото, за да тръгне по пътя към обрата, но играта на тима изобщо не спореше.

В 32-ата минута Алаба отправи силен удар от фаул, който обаче бе отразен от противниковия страж, но само четири минути по-късно Павар засече прекрасно центриране на Перишич и с удар от въздуха изравни.

В самия край на полувремето домакините получиха правото да изпълнят фаул от добра позиция, а Алаба не остави никакви шансове на противниковия страж и направи обрата пълен.

Второто полувреме резонно започна със самочувствие от страна на домакините и в 54-ата минута Павар върна жеста на Перишич и с прекрасно центриране на далечната греда го намери, а хърватинът с глава реализира за 3:1. 

Точно десет минути по-късно Коман увеличи аванса на домакините, след като засече с крак центрирана от корнер топка, от Комих, и я прати в противниковата врата, за да направи преднината на тима си още по-убедителна.

Байерн не се спря и стигна до още един гол в 78-ата минута. Левандовски овладя една центрирана топка около точката на дузпата, а след това с мощен удар "препарира" противниковия вратар.

Резервата Дейвис се разписа три минути по-късно за домакините, за да оформи крайния резултат.

Байерн (Мюнхен) - Майнц 6:1
0:1 Ботиус 6
1:1 Павар 36
2:1 Алаба 45
3:1 Перишич 54
4:1 Коман 64
5:1 Левандовски 78
6:1 Дейвис 81

Байерн: Нойер, Ернандес, Зюле, Алаба, Павар, Алкантара, Кимих, Перишич (67 - Дейвис), Коутиньо (67 - Мюлер), Коман, Левандовски

Майнц: Мюлер, Ниакате, Хак, Карисол, Пиер-Габриел, Баку, Фернандес, Лаца (46 - Кунде Малонг), Онисиво, Буркард (56 - Шалай), Ботиус