Взетият под наем от Барселона за един сезон Филипе Коутиньо е новата звезда на германския хегемон Байерн Мюнхен, който не крие желанието си най-после отново да спечели Шампионската лига.

Вестник "Марка" обаче твърди, че бразилецът е можел да се озове на друго място, тъй като баварският колос изобщо не е бил първи избор.

Ръководството на Барселона се е свързало първо с Манчестър Сити, но мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола е резнал мераците на любимия си клуб с обяснението, че има достатъчно на брой разиграващи офанзивни полузащитници.

Тогава "блаугранас" са се опитали да пласират Коутиньо на ПСЖ като разменна монета в сделката за Неймар, която така и не се състоя. Парижани отхвърлиха всички оферти на испанския шампион, който се свързал с Тотнъм и Арсенал. Тогава обаче самият футболист казал "не".

В материала се казва, че Байерн се включил късно в битката за подписа на техничаря, който обаче симпатизирал на баварците и нямал нищо против Мюнхен да бъде следващите спирка в кариерата му. Баварците плащат 8.5 милиона евро за услугите му този сезон и през лятото имат опцията да го закупят срещу 120 милиона евро.