В периода 1974-1976 година германският хегемон Байерн Мюнхен печели три поредни пъти Купата на Европейските шампиони и се превръща в доминиращият отбор на европейската сцена.

В редиците на баварския колос са суперзвезди като вратаря Сеп "Котката" Майер, диригентът в отбрана Франц Бекенбауер-Кайзера, Ханс-Георг Шварценбек, Паул Брайтнер, Франц "Буле" Рот, Ули Хьонес, Герд "Бомбардировача" Мюлер и Карл-Хайнц Румениге.

За класата на споменатите играчи гарантира и статистиката. Мюлер вкарва умопомрачителните 563 гола в 605 мача за Байерн, Майер е смятан за най-добрия вратар за времето си от мнозина, а от 1970 до 1981 година баварците имат трима носители на Златната топка (Герд Мюлер веднъж и по два пъти Франц Бекенбауер и Карл-Хайнц Румениге).

През 1984 година Байерн продава Румениге на Интер за 11 милиона марки - космическа за времето си сума, като само Диего Марадона е по-скъп от него (Наполи плаща на Барселона 24 милиона марки). Авторитетният сайт за трансфери transfemarkt.de изчислява, че днес Кале би струвал 155 милиона евро, пише вестник "Абендцайтунг".

Митичният голаджия Герд Мюлер пък щеше да има цена от 205 милиона евро и щеше да струва повече от Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Така той е смятан за най-скъпата баварска легенда. Интересното е, че Сеп Майер е оценен на 70 милиона евро в днешни пари - доста висока сума за вратар. За сравнение неговият наследник на вратата на стадион "Олимпиащадион" Оливер Кан е оценен на 50 милиона евро. 

Ули Хьонес от сезон 1973/74 е оценен на 125 милиона евро днешни пари, а считаният за бранител №1 на всички времена Франц Бекенбауер от същата кампания струва 190 милиона евро. Още една легенда на Байерн минава бариерата от 100 милиона евро - Лотар Матеус. Той има два престоя в Мюнхен, а в пика си (1987/88) е оценен на 130 милиона евро.