Взетият под наем от Барселона за един сезон офанзивен полузащитник на Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо обеща, че ще даде всичко от себе си за баварския колос. Той говори също така за бившия си клуб Ливърпул и специално за комуникацията си с Роберто Фирмино и Юрген Клоп.

"Бях приет радушно в Байерн и искам да се отблагодаря с голове и добро представяне на терена. Говорих с Роберто Фирмино и той ми каза, че в Бундеслигата се играе много интензивно", сподели Коутиньо. 

"Още в първия мач усетих, че играта е подобна на тази в Англия, много е интензивна. Много повече, отколкото в Испания и Бразилия. Това е добре за мен."

"След преминаването в Байерн получих съобщение от Юрген Клоп. Той ми пожела късмет. Похвали клуба и Бундеслигата. Също така ми каза, че е много щастлив да ме види тук."

"Той е страхотен треньор, един от най-големите в света. Клоп е истински лидер, аз научих много от него. Особено в психологически план. За мен беше чест да работя с него."

"Със сигурност ще уча немски в свободното си време. Ще дам всичко от себе си за Байерн. Не зная дали ще остана и след края на договора за наем, но във футбола всичко може да се случи. Радвам се, че съм в Мюнхен и искам да запиша силен сезон", каза още кариоката.