Легендата на Байерн Мюнхен Бишенте Лизаразу похвали сънародника си Люка Ернандес, който се превърна през лятото в най-скъпата покупка в историята на баварците.

"Люка се присъедини към френския национален отбор два месеца преди световното първенство в Русия, т.е. в последния момент. Неговата история е фантастична. Той изигра силно световно. Срещнах го на лагер на националния отбор и му казах, че се гордея с него", коментира Лизаразу пред вестник "Абендцайтунг".

"Ернандес има голям потенциал и е много добър №3, т.е. ляв бранител. В Байерн очаквам да играе предимно в центъра на защитата. Добър е и на двата поста. Но особено на фланга той разполага с голям потенциал, защото е едновременно добър в защита и атака."

"Разбира се, че платените за него 80 милиона евро са луда сума. Неговата игра е много подобна на моята, защото за мен винаги е било важно да мога да атакувам и защитавам добре. За мен беше удоволствие да се надигравам с противниците. Обичах да го правя срещу Фиго, Бекъм и другите. Ернандес е същият като мен. Той обича тези дуели, защото има духа на боец. В офанзивен план също е много добър", обави Лизаразу.