Завърналият се в Дортмунд след три сезона в Байерн Мюнхен легендарен бранител Матс Хумелс заяви, че "жълто-черните" трябва да се целят в успех не само в Германия, но и в Шампионската лига.

Световният шампион отрече тезата на треньора на баварците Нико Ковач, че е напуснал Мюнхен заради нежеланието си да се бори за титулярното място с новите попълнения Люка Ернандес и Бенжамен Павар.

"Това просто не е вярно, но няма да кажа нищо повече по темета", беше краткият отговор на Хумелс пред списание "Кикер" дали хърватският специалист има право.

"Причините за моето завръщане в Дортмунд се крият преди всичко в един страхотен отбор. Най-вече ме убеди Ханс-Йоахим Вацке с ролята, която ми възложи - да бъда сред лидерите. Това за мен е голяма чест."

"Искам да играя добре, да нося отговорност, да държим един на друг в лоши моменти и да помагам на другите играчи в отбора. Мюнхен е друга култура, но не искам да спекулирам. Имах хубав престой в Байерн."

"Борусия трябва да има големи амбиции. Не трябва да сме доволни от достигане до 1/8-финалите в Шампионската лига, а да искаме още. С този отбор трябва да имаме по-високи цели, макар да не сме сред големите фаворити за спечелване на надпреварата", допълни Матс.