Серж Гнабри стана едва вторият германец, който реализира четири гола в един мач от Шампионската лига, при разгромния успех на Байерн със 7:2 срещу Тотнъм в Лондон.

Така той се нареди до Марио Гомес, който също се разписа четири пъти за друга убедителна победа отново на баварците в турнира със 7:0 срещу Базел в през 2012 година.

Любопитното е, че Гнабри беше закупен като юноша от лондонския съперник на Тотнъм - Арсенал, но не успя да се утвърди на "Емиратс", след като записа едва 18 мача за "артилеристите" и през лятото на 2016 година той беше продаден на Вердер Бремен, а в последствие премина и в Байерн.

"Мисля, че последният път, когато вкарах четири гола в един мач, беше, когато бях дете. Невероятно е. Много съм щастлив от представянето си и се радвам, че помогнах на отбора да запише толкова голяма победа. Трудно може да се опише с думи това 7:2. Никой от нас не си е представял, че подобно нещо е възможно. Предполагам, че сега и всички фенове на Арсенал са щастливи", коментира Гнабри.

"Със сигурност това е един от най-добрите ни мачове досега. Седем гола срещу Тотнъм като гост не мисля, че се случва често. За нас това е страхотен резултат и ще му се насладим. С тази победа позицията ни в групата става още по-солидна", каза още той.

"Мисля, че другите отбори знаят, че Байерн никога не спира. След 3:1 или 4:2 можеше да намалим темпото, но искахме повече. Това е послание за всички останали. Този мач показа къде се намираме. Седем гола не се вкарват всеки ден, но оставаме здраво стъпили на земята. Ако продължим да се представяме така, подобни резултати могат да станат и още по-чести", допълни нападателят.