31-годишният нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски се намира в най-добрата си футболна възраст, смята бившият стрелец на баварците Ивица Олич.

Полякът стартира сезона много силно, ставайки първият футболист в историята на Бундеслигата с 10 гола в първите 6 кръга и с 11 гола след първите 7 кръга. Така той върви в график да строши рекорда на Герд Мюлер от 40 попадения, поставен през сезон 1971/72.

"Отборите в Европа навярно още не са достигнали максималното си ниво, но това не важи за Левандовски. Той е горещ и на много високо световно ниво. Надявам се да го задържи дълго време и да успее да дръпне останалите играчи на Байерн към това равнище", заяви Олич.

"Тогава Байерн няма защо да се притеснява. От сезон на сезон Роберт доказва, че е сред най-добрите нападатели в света. Головете му са изключително важни, но той работи също така за отбора. Вече е на 31 години, но като го гледам съм сигурен, че той навлиза в най-добрата си футболна възраст", допълни хърватинът пред вестник "Абендцайтунг".