Централният бранител на Байерн Мюнхен – Никлас Зюле е със скъсани кръстни връзки в лявото коляно. Това стана ясно след прегледите, на които 24-годишния играч се подложи заради травмата, получена вчера при 2:2 срещу Аугсбург.

Още в хода на срещата стана ясно, че проблемът за звездата ще се окаже много сериозен, понеже той пострада в ситуация, при която тичаше за топката и около него нямаше противников футболист. Зюле напусна игра в 12-ата минута на срещата, а по-късно беше забелязан да напуска стадиона с патерици.

Заради травмата на Зюле поливалентният Дейвид Алаба – поначало ляв краен защитник – беше вкаран да играе като централен бранител. Отсъствието на немския национал, който през миналия сезон беше обявен за най-добър защитник в Бундеслигата, може да се окаже фатално за Байерн, който демонстрира склонност да допуска множество попадения във вратата си – вече 10 в 8 шампионатни мача.

Все още от Байерн вече официално за травмата, но не съобщиха колко време ще отнеме възстановяването на Зюле. Единственото, което се знае на този етап, е, че операцията на Зюле е насрочена и ще се състои днес.

Предвид наближаващото Евро 2020 пострадалият футболист ще се опита да се завърне в игра преди края на сезона, за да бъде сред опциите за националния селекционер на Германия Йоаким Льов.