Германският футболен съюз наказа защитника на Байерн Мюнхен Джером Боатенг със спиране на състезателни права за две срещи заради директния му червен картон при загубата с 1:5 от Айнтрахт Франкфурт.

Футболистът и неговият клуб приеха санкцията и няма да обжалват. Както е известно, световният шампион напусна терена на стадион "Комерцбанк Арена" още в деветата минута и в крайна сметка шампионите записаха първо поражение от "орлите" в Бундеслигата от март 2010 година.

Срамната загуба се оказа и най-тежката за баварския колос за последните десет години, което доведе и до уволнението на треньора Нико Ковач.

Боатенг пропуска не само дербито с Борусия Дортмунд в събота, но и срещата с Фортуна Дюселдорф на 23 ноември. Санкцията създава сериозни трудности за Байерн, защото клубът остава без трима централни защитници, след като преди дни в лазарета влязоха Никлас Зюле и Люка Ернандес.

В утрешния мач срещу Олимпиакос в Шампионската лига в "сърцето на отбраната" ще действат опорният полузащитник Хави Мартинес и Бенжамен Павар, който предпочита да действа като десен бек.