Цели трима от набелязаните треньори отказаха на Байерн Мюнхен в рамките на няколко дни, което може да изстреля Арсен Венгер в позицията на основен фаворит за поста на уволнения Нико Ковач.

В понеделник наставникът на Аякс Ерик тен Хаг заяви, че баварците винаги ще са в сърцето му заради двете години, в които водеше дублиращия им отбор. Той обаче увери, че ще завърши сезона в Амстердам.

Във вторник вечерта Томас Тухел също обърна гръб на мюнхенци и даде да се разбере, че мисли само за работата си в ПСЖ. 

Пред вестник "Билд" агентът на Ралф Рангник директно заяви, че неговият клиент няма планове да заема поста в Мюнхен. В момента Рангник е спортен директор в РБ Лайпциг.

Списание "Шпорт Билд" смята, че в момента Арсен Венгер е топ-фаворит за нов треньор на Байерн. 70-годишният французин е перфектната опция да води тима до края на сезона. При задоволителни резултати той може да получи предложение за удължаване на краткосрочния контракт.

Интересното е, че президентът на Байерн Ули Хьонес е мислил за Венгер и по време на кризата миналия ноември. Тогава обаче след разговор с играчите е взето решение Ковач да остане на поста си. 

В материала на списанието има още един интересен момент: Хьонес не иска да участва в избора на нов треньор, тъй като скоро напуска поста си. С тежката задача са натоварени изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и спортният директор Хасан Салихамиджич.