Байерн (Мюнхен) - Борусия (Дортмунд), среща от 11-ия кръг на германската Бундеслига, стадион "Алианц Арена", 19:30 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Домакините ще бъдат с временен треньор днес, след като ръководството на клуба реши да уволни Нико Ковач заради кошмарната загуба при визитата на Айнтрахт във Франкфурт през миналия кръг. 

Определено в състава на баварците ситуацията не е никак розова и отборът заема 5-то място в класирането на Бундеслигата, макар че е само на 4 точки от лидера в класирането Борусия (Мьонгенгладбах).

Все пак домакините не са в лоша форма и имат четири победи и едно поражение, което дойде при визитата на Франкфурт, в последните си пет мача от всички турнири. Гостите от своя страна пък са в серия от три поредни победи във всички турнири и се намират в подем.

Временният треньор на домакините Ханси Флик няма да може да разчита днес на Ернандес и Зюле, които са контузени, както и на Боатенг, който е наказан. Все пак положителното е, че всички останали футболисти са на линия за срещата.

Гостите от своя страна ще бъдат без Шмелцер, който е с травма и пропуска мача.

В последните пет мача между тези два отбора на ниво Бундеслига статистиката показва три победи за Байерн и две победи за Дортмунд.

При домакинствата си на този противник в шампионата баварците имат на сметката си две поредни победи.

Нашата прогноза за този мач е успех с два гола за домакините.

Прогноза: Байерн - Борусия (Дортмунд) 2:0