Нападателят на РазенБалшпорт Лайпциг Тимо Вернер има 11 гола от началото на сезона в Бундеслигата, но въпреки това е далеч от Роберт Левандовски, който се разписа във всеки един от първите 11 кръга и има 16 попадения на сметката си.

Германецът, който беше гласен за бъдещо попълнение на баварците преди да преподпише в края на месец август, свали шапка на Левандовски и дори го сравни с големите звезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Не можеш да вкарваш във всеки кръг от сезона, освен ако не се казваш Роберт Левандовски. Аз вкарвам два гола в Берлин, но той вкарва два на Борусия Дортмунд и аз се питам кога ще спре да го прави. В момента Левандовски е на нивото на Роналдо и Меси", заяви Вернер, цитиран от официалния сайт на Бундеслигата.

В момента полският снайперист на Байерн има най-много голове не само за настоящата кампания, но и като цяло за 2019 година, когато става дума за играчите в петте водещи първенства в Европа. Роберт има 41 гола от януари до ноември, докато Лео Меси от Барса е с 39 попадения. За сравнение Вернер има 21 гола, с три повече от Роналдо на клубно ниво.