Германският хегемон Байерн Мюнхен продължава да работи усилено по трансфера на Лерой Сане от Манчестър Сити, след като беше приготвил 100 милиона евро за правата му през лятото. 

Тогава обаче техничарят скъса коленни връзки и преговорите между баварците и босовете на Сити бяха замразени. Според Spox и Goal.com германският шампион е заявил на известния агент Джовани Бранкини, че Лерой трябва да акостира на стадион "Алианц Арена" на всяка цена.

Моментното състояние на Сане навярно ще забави трансфера, въпреки слуховете от последните седмици, че Байерн го иска още през зимата. Очаква се футболистът да остане в лазарета до края на месец февруари, което обезсмисля евентуалното му закупуване още през януари.

Договорът на играча с "гражданите" е до лятото на 2021 година, което ще накара английския шампион да го продаде през лятото. В противен случай рискува да го изпусне без пари 12 месеца по-късно.

Според куп германски медии Сане остава трансферна цел №1 на Байерн, а точно зад него по приоритет се нарежда младия ас на Байер Леверкузен Кай Хаверц. Сега обаче от Мюнхен умишлено ще изчакат и няма да вадят оферта за Сане през зимата, като по този начин ще вкарат напрежение в ръководството на Манчестър Сити.

Наскоро бившият селекционер на Германия Юрген Клинсман заяви, че Сане и Серж Гнабри "ще разкъсат всеки противник на парчета", ако заиграят заедно и на клубно ниво.