Временният треньор на Байерн Мюнхен Ханзи Флик получи уверение от шефовете си, че ще води отбора до Коледа, но невероятното му начало навярно ще го задържи поне до края на сезона.

Нито един треньор на Байерн не беше стартирал с четири поредни победи и голова разлика 16:0, а още по-впечатляваща е доминиращата игра на тима. Мюнхенци са изключително стабилни в отбрана и креативни в атака, а постигнатият от специалиста баланс е очевиден.

Според Goal.com и Spox.com ръководството на клуба е на мнение, че евентуалната смяна на Флик с по-голямо име в професията ще бъде огромна грешка, тъй като очевидно играчите харесват бившия помощник на Йоги Льов в Бундестима и разкриват пълния си потенциал.

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и спортният директор Хасан Салихамиджич бяха натоварени с избора на новия треньор, но двамата стигнали до извода, че Флик заслужава кредит на доверие поне до края на кампанията. 

Кале и Брацо били изключително силно впечатлени от факта, че Ханзи има ясен игрови план и че успява да достигне до играчите, демонстрирайки тактическа грамотност, вариативност и емпатия към футболистите.