Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге обвини градския съперник Мюнхен 1860 за "малкия" днешен капацитет от 75 000 места на стадион "Алианц Арена" .

Кале беше попитан за казуса от фенове на Байерн по време на проведената преди дни среща. Интересното е, че двукратният носител на Златната топка използва думата "числата", когато говори втория по сила мюнхенски клуб.

"Франц Бекенбауер винаги казваше, че трябва да построим 100-хиляден стадион. Тези 30 хиляди места в повече тогава щяха да ни струват невероятно много пари в повече. Според мен 250 милиона евро. Сума, която 4-цифреният клуб никога нямаше да приеме", каза Румениге, цитиран от "Билд".

Силният човек в Байерн обвини и град Мюнхен: "Ние бяхме въвлечени в едно партньорство с тях от кметството. Беше ни казано, че трябва да си сътрудничим, ако искаме нов стадион. В наши дни вече няма как да получим одобрение за разширяване на стадиона. Щеше ми се да имаме най-големия стадион в Германия, а сега той е в западната част на страната", заяви още Карл-Хайнц по адрес на дома на Борусия Дортмунд - "Сигнал Идуна Парк" (81 365 места).

Както е известно, Байерн вече е едноличен собственик на стадион "Алианц Арена" (първоначален капацитет от 66 000 души) и успя да погаси дълговете (346 милиона евро) за построяването му 16 години преждевременно. Мюнхен 1860 вече няма права върху съоръжението, тъй като Байерн откупи техния 50% дял.