Байерн Мюнхен обърна Вердер Бремен и го разгроми с 6:1 в среща от 15-ия кръг в германската Бундеслига, играна на стадион "Алианц Арена".

Над всички беше Филипе Коутиньо, който изигра най-силния си мач с екипа на баварския колос, избухвайки с три гола и две асистенции. Именно кариоката изравни в последната минута на първата част след откриващото попадение на Милот Рашица, а след паузата обра аплодисментите с фамозен прехвърлящ удар.

В добавеното време на първото полувреме Роберт Левандовски сложи край на головата си суша, за да се разпише за втори път днес в 72-ата минута. Не след дълго и Томас Мюлер матира противника, а в 78-ата минута Коутиньо оформи своя хеттрик.

След своята 18-а поредна победа за първенство срещу този съперник Байерн Мюнхен събра 27 точки и се качи на четвърта позиция. Вердер вече е точно над чертата с 14 пункта.


Баварците започнаха по-дейно и имаха своите шансове чрез Серж Гнабри и Роберт Левандовски, но не се възползваха и в средата на първото полувреме бяха издебнати на контраатака. Тя беше завършена по прекрасен начин от Милот Рашица, който се изстреля от центъра на терена и простреля Мануел Нойер.

Байерн се разгневи и вдигна рязко оборотите, като добра възможност беше пропусната от Филипе Коутиньо. В последната минута на първото полувреме обаче кариоката вкара на празна врата, след като беше снабден от Серж Гнабри.

Това обаче не беше всичко преди почивката, защото Роберт Левандовски прекъсна головата си суша от три мача. Полякът получи чудесно извеждащо подаване от Коутиньо и реализира в близкия ъгъл.

В средата на второто полувреме Филипе Коутиньо загатна защо към днешна дата е най-скъпата покупка в историята на Барселона. Взетият под наем през лятото бразилец получи от Алаба и прехвърли вратаря с майсторско изпълнение - 3:1!

Двайсетина минути преди края на редовното време и Левандовски вкара втория си гол в мача. Таранът получи вълшебен копващ пас от Томас Мюлер, спря си добре и реализира като на тренировка по диагонала. 

Три минути по-късно и Мюлер записа името си сред голмайсторите, а Филипе Коутиньо постигна втората си асистенция в срещата. Головата фиеста продължаваше и Коутиньо оформи своя хеттрик в 78-ата минута, когато вкара по невероятен начин от дистанция с помощта на гредата. До края не се случи нищо интересно и така Байерн победи този съперник за 21-и пореден път във всички турнири.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fposts%2F3380981038639613&width=500" width="500" height="593" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 6:1

0:1 Милот Рашица - 24'
1:1 Филипе Коутиньо - 45'
2:1 Роберт Левандовски - 45'+4 (пас на Коутиньо)
3:1 Филипе Коутиньо - 63'
4:1 Роберт Левандовски - 72'
5:1 Томас Мюлер - 75' (пас на Коутиньо)
6:1 Филипе Коутиньо - 78'