Легендарният вратар на Байерн Мюнхен и на германския национален отбор Оливер Кан влиза в Борда на клуба от 1-и януари и по този начин допълва групата от бивши футболисти в управата.

Официално Титанът, както го наричат старите традиционни фенове от Южна Бавария, ще пътува заедно с отбора на зимния лагер в Катар.

От началото на 2021-а година Кан ще наследи Карл-Хайнц Румениге като изпълнителен директор. Самият Румениге заяви, че ще отстъпи офиса си на бившия вратар.

''Оливер влиза в клуба с опита си на бивш играч от световна класа, а също така и на успешен бизнесмен, какъвто е след края на кариерата си. Определено ще обогати клуба. Ние нямаме търпение да работим заедно с него, заяви Румениге по повод влизането в управата на 50-годишния вратар.

Повече от 10 години след края на състезателната си кариера, той все още е част от спомените на феновете със своите 429 мача за Байерн. Роден в Карлсруе и започнал кариерата си в местния клуб, Оли Кан има 86 мача за националния отбор на Германия.

''Дълбоко съм свързан с клуба емоционално. Животът ми стана много цветен, образен. Натрупах опит, имах много емоционални моменти- и хубави, и лоши, каза още Кан.

И докато новият президент на клуба Херберт Хайнер все още е много срамежлив в публичните си изяви, подобно поведение не може да се очаква от Кан, който никога не се е плашил от конфликти.

"В Байерн трябва да вкарам страст и ентусиазъм. Хората трябва да работят повече и по-отдадено, особено когато става дума за повече от 1000 души на заплата на различни позиции. Нашият клуб е предприятие със 750 милиона евро оборот", допълва вратарят-ветеран.

Лагерът на Байерн в Катар е от 4-и до 10-и януари, а първата среща на Байерн за новия сезон ще бъде на 19-и януари срещу Херта (Берлин), където ще срещне добрия си приятел Юрген Клинсман, в момента начело на берлинчани.