В Байерн Мюнхен са притеснени за състоянието на крилото Серж Гнабри. Той не успя да тренира вчера на лагера в Доха, тъй като има контузия в десния прасец и чувства болки в ахилеса.

"Ние трябва да се погрижим за него и да вземем положението му доста сериозно. Надявам се, че скоро Серж ще може да се завърне", заяви треньорът Ханзи Флик.

В Байерн все още нямат представа колко време ще продължи лечението на контузията. Гнабри беше един от най-добрите футболисти на отбора през есента и се отчете с куп важни голове и асистенции.

В момента германският шампион има сериозни кадрови проблеми не само в отбрана, но и в офанзивен план. Роберт Левандовски (операция на аддукторите) и Кингсли Коман (болки в лявото коляно) изобщо не отлетяха за Катар. Двамата тренират индивидуално в Мюнхен.

"Няма да пусна в игра нито един футболист, който не е готов на 100%. Левандовски се готви индивидуално, той има всичко необходимо и в дома си за тренировките. Надявам се, че при завръщането ни в Мюнхен на 14 януари той ще е готов", заяви още Флик.