Байерн Мюнхен разпиля Шалке с 5:0 в дербито на 19-ия кръг в германската Бундеслига, играно на стадион "Алианц Арена".

Шампионите надиграха своя противник през първото полувреме, в което Роберт Левандовски и Томас Мюлер матираха вратаря на гостите Шуберт по два пъти, но по едно попадение на двамата беше отменено заради засади.

Между двете попадения на баварците Шалке имаше много добра възможност, но топката се отби в напречната греда след изстрела на Матондо.

Пет минути след почивката Леон Горецка се възнагради за силния мач и вкара за първи път срещу бившия си отбор, като изпълнението му от въздуха беше много красиво. В края Гнабри оформи окончателния разгром.

Така Байерн Мюнхен събра 39 точки и излезе втори, само на точка от лидера РБ Лайпциг, който загуби по-рано днес с 0:2 от Айнтрахт. Шалке е пети с 33 пункта.


Първата добра възможност в срещата се откри пред гостите малко след началния съдийски сигнал, но точният удар на Сердар в долния десен ъгъл беше спасен от Мануел Нойер.

Байерн откри резултата в шестата минута при втората си бърза акция в мача. Томас Мюлер центрира отдясно, вратарят Шуберт изпусна топката и тя попадна у Иван Перишич. Хърватинът върна назад към Роберт Левандовски и полякът заби 21-ия си шампионатен гол за сезона.

"Миньорите" бяха много близо до изравняването малко след това, когато Матондо се измъкна от защитата на Байерн в наказателното поле и отправи удар, но топката срещна напречната греда след рикошет.

Беше изминал четвърт час игра, когато Томас Мюлер прати топката в мрежата на Шалке, но попадението му беше отменено заради засада при удара на Леон Горецка.

Левандовски стреля покрай вратата в средата на първата част, но в 37-ата минута не сбърка на празна врата след прекрасно подаване на Леон Горецка. Реферът Мануел Грефе обаче получи сигнал за засада на Бенжамен Павар и отмени гола.

Шуберт спаси много силен удар с глава на Левандовски, но в добавеното време на първата част баварците все пак удвоиха аванса си. Горецка свали за Томас Мюлер, който зае най-добра позиция и вкара отблизо.

Малко след почивката Тиаго Алкантара нанесе мощен удар от воле и Шуберт направи феноменално спасяване. При изпълнението на корнера обаче топката влетя в мрежата зад Шуберт, а овациите бяха изцяло за Горецка. бившият халф на Шалке си спря майсторски и нанесе прекрасен ножичен изстрел, намирайки долния ляв ъгъл.

Преди изтичането на час игра Левандовски показа, че е изцяло отборен играч. Той беше изведен на добра позиция и финтира последния бранител, но не се полакоми и пусна за връхлитащия Тиаго, който вкара без проблеми.

Четвърт час преди края на редовното време Левандовски нанесе удар към близката греда, но Шуберт успя да спаси с крак.

В 89-ата минута влезлият като резерва Серж Гнабри отправи много силен диагонален удар отляво и Шуберт не успя да реагира - 5:0.


Байерн Мюнхен - Шалке 5:0

1:0 Роберт Левандовски - 6'
2:0 Томас Мюлер - 45' + 2
3:0 Леон Горецка - 50'
4:0 Тиаго Алкантара - 58'
5:0 Серж Гнабри - 89'