Кьолн - Байерн Мюнхен, мач от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "РайнЕнерги Щадион", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Ернандес, Павар, Алаба, Боатенг, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс, Мюлер, Гнабри, Коман
Нападатели: Левандовски, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Мартинес, Перишич


Прогноза на Gol.bg:

Хегемонът за предходните седем сезона и лидер в таблицата Байерн има тежко гостуване, защото Кьолн се стабилизира и вече се отдалечи от опасната зона, при това - с мач по-малко.

Статистиката е изцяло на страната на баварците, които спечелиха 10 от последните 11 срещи срещу "козлите", при голова разлика 30:4. Внимание: В предходните 5 мача обаче мюнхенци нямаха нито една победа, като Кьолн е един от неудобните им опоненти в исторически план. Байерн води с 45:23 победи в изиграните 91 срещи, при голова разлика 180:117.

Само срещу Вердер Бремен баварците са губили по-често, отколкото срещу днешния си противник. Интересното е, че шампионите са едва четвъртият най-неудобен противник на Кьолн в Бундеслигата, който пък е единственият германски отбор, срещу който Байерн е спечелил само половината си домакински (!) мачове.

Няма друг отбор в Германия, който да е вкарвал средно по цели 1.3 гола на мач срещу Байерн. Кьолн е сред малкото клубове, за които Байерн не е най-страшният противник. Тимът има по-лоши показатели срещу Волфсбург, Гладбах и Аугсбург.

На свой терен "козлите" имат 14 победи и девет ремита в 45 изиграни срещи с петкратния европейски клубен шампион, но загубиха последните пет сблъсъка тук с обща голова разлика 2:13. Очакваме нов успех за баварския колос.


Резултат: Кьолн - Байерн Мюнхен 1:3