Серж Гнабри не успя да се наложи в редиците на лондонския Арсенал, но продължава да радва феновете на "артилеристите" и с фланелката на чужд отбор.

Крилото на Байерн Мюнхен изригна с два гола за 202 секунди при снощната гръмка победа на баварците с 3:0 над Челси, която практически класира германския хегемон на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Серж изигра пореден силен мач в Лондон точно 147 дни след изумителното си представяне срещу Тотнъм, когато мушна 4 гола на "шпорите", а мюнхенци биха с невижданото 7:2 в английската столица. Така той наказа жестоко втори градски съперник на Арсенал през този сезон.

Интересното е, че всички голове на Гнабри в Шампионската лига са вкарани в Лондон, защото до момента въпросните шест попадения срещу Тотнъм и Челси са единствени за него в турнира на богатите. Колкото и да изглежда учудващо, той не се е разписвал в другите мачове за Байерн в надпреварата.

Серж има 17 гола във всички турнири този сезон и е вторият най-добър реализатор на Байерн след Роберт Левандовски, който вчера асистира и за двете му попадения.

Като цяло Гнабри се намира в чудесна форма, защото в последните три мача на отбора си вкара пет гола. Той се разписа при успеха с 3:2 над Падерборн, а преди това вкара два гола при победата с 4:1 в Кьолн.