Байерн Мюнхен разпиля Челси с 3:0 в първи осминафинален мач на Шампионската лига, игран на стадион "Стамфорд бридж". Така баварците си върнаха частично за горчилките срещу този съперник от 2005 и най-вече 2012 година, когато загубиха "домашния финал".

Двата отбора изиграха много скучно първо полувреме, в което не предложиха почти нищо интересно на гладната за зрелище публика.

За сметка на това малко след подновяването на играта Байерн нанесе два тежки удара в рамките на три минути. Интересното е, че и в двата случая Роберт Левандовски асистира на Серж Гнабри, който мушна 4 гола на Тотнъм при гръмката победа на баварците със 7:2 в Лондон през есента.

В средата на второто полувреме реферът Тюрпен явно се стресна, че "сините" отиват на разгром и не отсъди 100% дузпа в полза на гостуващия отбор. Правдата все пак възтържествува четвърт час преди края на мача, когато Левандовски вкара дежурния си гол за германския хегемон.

Към края на мача Челси остана с човек по-малко заради директния червен картон на Маркос Алонсо, който пропуска реванша в Мюнхен на 18 март заедно с получилия жълт картон Жоржиньо.


Началото на срещата беше малко по-добро за гостите, които дори отправиха първия точен шут чрез Томас Мюлер, но той не застраши съперника. В седмата минута Мейсън Маунт отправи първия удар в мач за "сините", но топката прелетя доста встрани от целта.

Близо четвърт час след началото се стигна и до първия много интересен момент. Роберт Левандовски беше изведен зад гърба на защитата и отправи диагонален удар от движение, но Вили Кабайеро спаси.

Последваха няколко прилични акции на англичаните основно по десния фланг, а след изпълнение на корнер Оливие Жиру отправи точен, но доста слаб удар с глава и Мануел Нойер улови спокойно.

Малко преди изтичането на половин час игра Томас Мюлер чукна много хитро в наказателното поле за Левандовски, но полякът беше изпреварен в последния възможен момент от Кабайеро. Последва снаряд на Мюлер от дистанция, но топката облиза десния страничен стълб.

В края на първото полувреме лондончани бяха много близо до откриване на резултата, но хубавият пробив на Маркос Алонсо завърши с плътен удар в обсега на Мануел Нойер.

Челси стартира по-добре втората част, но малко след нейното начало Байерн Мюнхен откри резултата. Серж Гнабри беше намерен в предни позиции, пусна вляво за Левандовски и централният нападател му върна жеста. Останал на добра позиция, германският национал не сбърка с удар от движение в пеналта.

Само три минути след това "палачът на Тотнъм" Гнабри нанесе втори удар по Челси в днешния мач. Той и Левандовски скриха топката на съперника, а Серж се озова на стрелкова позиция леко вляво в наказателното поле. Бързакът заложи на плътен удар по земя в долния десен ъгъл и успя да го намери по прекрасен начин!

Гнабри дори можеше да оформи своя хеттрик преди изтичането на час игра, но мощният му снаряд от воле в наказателното поле мина застрашително над напречната греда, като този път пасът беше на Мюлер.

В средата на второто част реферът Клеман Тюрпен проспа кристална дузпа, която трябваше да отсъди за Байерн. Тиаго Алкантара би в наказателното поле и Кристенсен блокира удара му с разперена ръка, но нито съдийската бригада, нито системата за видеоповторение VAR не видяха нещо нередно.

Безумна грешка на Кимих пред пеналта на Байерн малко по-късно даде златен шанс на Мейсън Маунт, но неговият шут се оказа... сватбарски. 

Логичното се случи четвърт час преди края на редовното време, когато головата машина на Байерн Роберт Левандовски вкара дежурното си попадение. Голямата заслуга обаче беше на Алфонсо Дейвис, който направи феноменален спринт отляво и поднесе топката на тепсия за Роберт близо до голлинията.

В 83-ата минута Челси остана и с човек по-малко, тъй като Маркос Алонсо получи директен червен картон за умишлен удар в лицето на Левандовски.

В добавеното време на мача влезлият секунди по-рано на терена Леон Горецка можеше да вкара при първото си докосване с топката, но ударът му с глава след изпълнение на корнер беше блокиран.


Челси - Байерн Мюнхен  0:3

0:1 Серж Гнабри - 51'
0:2 Серж Гнабри - 54'
0:3 Роберт Левандовски - 76'

 

Червен картон: Алонсо (Челси) - 83'


Челси: Кабайеро, Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета (Педро - 73'), Джеймс, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Баркли (Вилиан - 61'), Жиру (Ейбрахам - 61')

Байерн Мюнхен: Нойер, Боатенг, Алаба, Павар, Дейвис, Тиаго (Горецка - 90'), Кимих, Мюлер, Коман (Коутиньо - 66'), Гнабри (Толисо - 85'), Левандовски