Тежката и неочаквана контузия на Роберт Левандовски дойде като истински леден душ за всеки, който обича Байерн Мюнхен.

Полякът скри топката на Челси и изригна с две асистенция и дежурно попадение във вторник, а баварците прегазиха "сините" насред Лондон с 3:0, докосвайки четвъртфиналите в Шампионската лига. След мача голаджията се радваше със своите съотборници пред сектора с фенове на Байерн.

Почти веднага след мача се заговори, че полякът има болки в левия крак, но почти никой не обърна внимание на тази новина. Причината: Роберт е изключителен атлет, тренира здраво и успява да финтира контузиите също толкова добре, колкото и бранителите пред себе си.

Но в случая се оказа, че става дума за леко счупване (или пукване) на пищялната кост точно под ставата на лявото коляно. Травма, която налага кракът на Леви да бъде обвит здраво в гипс, с който той ще изкара поне 10 дни. 

Завръщането му ще стане факт може би след месец. Стрелецът, който играе сезона на живота си, ще пропусне мача с Шалке за Купата на Германия, реванша с Челси в лигата на богатите и поне 4 мача от Бундеслигата - с Хофенхайм, Аугсбург, Унион Берлин и Айнтрахт Франкфурт.

Той може да играе евентуално в дербито с Борусия Дортмунд на 4 април. Така в най-добрия случай му предстоят още 7 мача в Бундеслигата този сезон.

Вкаралият 25 гола в първенството до момента нападател преследваше невероятния рекорд на митичния Герд "Бомбардировача" Мюлер от сезон 1971/72 - фантастичните 40 гола. За 7 мача обаче едва ли Роберт ще вкара поне 15 гола, особено след едномесечно отсъствие...