Получилият неприятна контузия в мача с Челси нападател на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски показа, че не е паднал духом.

Полякът, който блесна с две аситенции и гол срещу "сините", получи счупване на пищялната кост точно под лявото коляно и ще бъде аут за месец.

"Скоро ще се завърна и ще съм готов за битка", написа полякът в социалната мрежа Туитър, след като благодари за подкрепата.

Левандовски, който прави сезона на живота си, води сред реализаторите в Бундеслигата с 25 гола и в Шампионската лига с 11 попадения.

Сега пред треньора Ханзи Флик задачата е тежка, защото Роберт няма да играе поне в 6 мача - срещу Шалке за купата на Германия, в реванша с Челси в Мюнхен, както в четири мача за първенство - с Хофенхайм, Аугсбург, Унион Берлин и Айнтрахт Франкфурт.

Вариантът е да бъде налаган младия талант Джошуа Циркзее на върха на атаката. Той направи сензация в края на годината, когато донесе важните победи срещу Фрайбург и Волфсбург с късни голове.

Друг вариант пред Флик е Серж Гнабри да води нападението. Германецът също е във форма и е реализатор №2 на отбора този сезон. Третата опция се казва Томас Мюлер. Световният шампион започна да вкарва често, а освен това е подавач №1 на тима в момента.