Шалке - Байерн Мюнхен, четвъртфинален двубой в турнира за купата на Германия. Стадион "Фелтинс Арена", 21.45 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Боатенг, Павар, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Мюлер, Гнабри, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Перишич, Левандовски, Коман, Ернандес


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора отново излизат един срещу друг, само пет седмици след срещата им за първенство в Мюнхен, завършила с гръмка победа 5:0 за шампионите.

Байерн гостува на един най-удобните си противници напоследък, срещу който няма поражение в последните 20 мача (17 победи и три ремита) във всички турнири. Последният успех на "кралско-сините" срещу този противник дойде именно в турнира за Купата през 2011 година на стадион "Алианц Арена".

Двата отбора имат 11 срещи в турнира и очаквано Байерн води с 8:2 победи. За последно съперниците играха един срещу друг в Гелзенкирхен през 2010 година на полуфинал и гостите биха с 1:0 след страхотен пробив на Ариен Робен в 112-ата минута.

Добрата новина за Шалке е, че днес няма да играе голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски. Той е истински кошмар за "миньорите", защото им вкарва неизменно в последните девет мача. Попаденията му в този период от време са 12.

Носителят на трофея и рекордьор с 19 отличия Байерн се изправя срещу третия най-успешен отбор в надпреварата, но Шалке не е бил на финал от 2011 година, когато спечели и петата си купа.

Формата на домакините в момента е направо ужасяваща, защото те загубиха кошмарно последните си два мача в Бундеслигата с 0:3 от Кьолн и с 0:5 от РБ Лайпциг. За последните шест кръга в първенството момчетата на Дейвид Вагнер взеха само три точки и днес определено са в ролята на аутсайдер.

В същото време Байерн е в невероятна форма и прегази Хофенхайм като гост с 6:0 за малко повече от час игра, а дни по-рано бе сразен и Челси насред Лондон с 3:0.


Резултат: Шалке - Байерн Мюнхен 1:3