Байерн Мюнхен - Аугсбург, двубой от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба,Ернандес, Боатенг, Павар, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Мюлер, Гнабри, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Перишич, Левандовски, Коман


Прогноза на Gol.bg:

Срещата идва точно след скандалното гостуване на шампионите на Хофенхайм в Зинсхайм, при което на два пъти фенове на Байерн обиждаха Дитмар Хоп чрез транспаранти и скандирания.

Това доведе до напрежение между босовете на Байерн и ултрасите от хард-ядрата, а ситуацията е доста специфична, тъй като именно въпросните "горещи" привърженици се грижат за впечатляващата атмосфера на стадион "Алианц Арена".

Гръмката победа на мюнхенци с 6:0 миналия уикенд остана встрани от медийното внимание, които не е особено честно спрямо футболистите. Момчетата на Ханзи Флик наистина се намират под пара и Аугсбург без съмнение гостува на "големите си братовчеди" в много неподходящ момент.

Интересно е, че допреди година и половина в това съперничество нямаше нито едно равенство, но в последните три двубоя Байерн спечели само веднъж, при две регистрирани ремита. В досегашните 17 шампионатни срещи най-успешният германски клуб очаквано води с 13:2 успеха, при голова разлика 43:13 в своя полза. Двете победи на Аугсбург пък дойдоха в случаи, в които Байерн вече беше станал шампион и на теория.

Последният мач между двата отбора за първенство завърши 2:2 с гол на Алфред Финбогасон в 90-ата минута, а без победител приключи и последното гостуване на "малките баварци" в Мюнхен след гол на Феликс Гьотце в 86-ата минута. В предходните шест мача Байерн не допусна грешка.


Резултат: Байерн Мюнхен - Аугсбург 3:0