Хегемонът в Германия Байерн Мюнхен взе пестелива победа над Аусбург с 2:0 и така записа важен успех по пътя към поредната си шампионска титла.

"Баварците" са еднолични лидери в класирането с 55 точки, на второ място е Борусия Дортмунд с четири по-малко. Аусбург пък е в долната половина, като засега не е застрашен сериозно от изпадане. Попаденията в мача забиха Томас Мюлер в началото на второто полувреме и Леон Горецка в края на мача.

Тази среща бе по-специална за Байерн, който преди дни отпразнува своята 120-годишнина и по този повод момчетата на Ханзи Флик играха със специални фланелки.

На трибуните на "Алианц Арена" бе повече от спокойно, като нямаше и помен от дивашките изпълнения на феновете срещу Дитмар Хоп по време на гостуването на Хофенхайм преди седмица.


Байерн Мюнхен започна атакуващо мача и още в началото наложи преса и притисна здраво гостите пред наказателното им поле. С течение на времето обаче домакините така и не намираха начин да стигнат до чисто голово положение и играта им определено не вървеше.

От своя страна гостите много правилно се защитаваха, затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на Байерн. В тези минути много ясно си пролича липсата на Роберт Левандовски в атака.

Момчетата на Ханзи Флик се поизнервиха в средата на полувремето, а дори можеха и да инкасират гол, но Рани Кедира стреля слабо и Нойер спаси.

На трибуните също бе спокойно, което изцяло допълваше картинката на този мач. Едва минута преди почивката Байерн създаде най-чистото си положение.

Тогава домакините разиграха триково, последва центриране отдясно към Томас Мюлер, който хвана топката от воле, но я прати над гредата. Това бе и единственото по-сериозно положение за това меко казано слабо първо полувреме.

Второто полувреме започна с шанс за Байерн, след като Павар проби отдясно и центрира в пеналта, но Гнабри с глава прати топката високо над вратата.

В 53-ата минута логичното се случи и Байерн вкара. Боатенг пусна уникален пас към Мюлер, който от движение опъна мрежата на Аугсбург за 1:0. Тук трябва да се отбележи и издънката в защитата на гостите, която позволи топката да прелети повече от 30 метра и да достигне до Мюлер.

Това попадение даде спокойствие на домакините, които изцяло взеха инициативата. В 65-ата минута Байерн в разстояние на секунди направи два фрапантни пропуска дело на Коутиньо и Зиркзее, който от три метра не успя да преодолее Луте.

Три минути по-късно отново Коутиньо не успя да вкара, като отново Луте отрази. В 71-ата минута Гнабри бе изведен отдясно сам срещу Луте, но стреля до гредата в аут.

Така се стигна до 80-ата минута, когато Мануел Нойер спаси отбора си. Тогава Нийдерлехнер на два пъти се озова сам срещу Нойер, но така и не успя да опъне мрежата му.

Това бяха и най-чистите положения за гостите, но те с лека ръка ги профукаха. В 89-ата минута Аугсбург успя да вкара, но попадението правилно бе отменено поради засада.

В ответната атака Байерн заби и втори гол. Гнабри и резервата Горецка разнебитиха защитата на гостите, след като на няколко пъти триково си размениха подавания и всичко завърши с техничен удар на Горецка във вратата на Луте за 2:0. До края домакините контролираха мача и заслужено се поздравиха с победата и трите точки. 

Байерн - Аугсбург 2:0

Голмайстори:

1:0 Мюлер (53)

2:0 Горецка (90)

Байерн: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Дейвис, Кимих, Тиаго, Гнабри, Мюлер, Коутиньо, Зиркзее

Аугсбург: Луте, Фрамбергер, Гауевелу, Йедвай, Макс, Байер, Кедира, Льовен, Яго, Рихтер, Нийдерлехнер