Офанзивният полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо трябва да докаже, че все още не е за отписване. Това мнение изрази неговият сънародник и легенда на каталунците Ривалдо.

Коутиньо играе под наем през този сезон в Байерн Мюнхен, но представянето му е на приливи и отливи, затова едва ли баварците ще го купят през лятото.

Така най-скъпата покупка в историята на Барселона е пред завръщане на стадион "Ноу Камп", където пък треньорът Кике Сетиен вече изрази готовност да рестартира кариерата му.

"Винаги съм смятал, че Коутиньо ще се представи по-добре в испанския, отколкото в германския футбол, най-вече заради езика и  културата. За един бразилец е по-трудно в Германия, отколкото в Испания", сподели Ривалдо пред известна букмейкърска къща.

"За съжаление и на двете места нещата за него не се получиха. И по всичко личи, че той ще се завърне в Барселона. Вярвам в неговите качества и смятам, че всичко опира до волята и менталната страна. Коутиньо трябва да докаже, че всички, които са го отписвали, са бъркали. Той трябва да покаже, че все още може да прави разликата", добави световният шампион.

Както е известно, през последните седмици Коутиньо е свързван с Челси и завръщане в Ливърпул. ПСЖ и Интер също следят ситуацията покрай него.