Нападателят на Байерн Мюнхен Джошуа Циркзее се включи ударно по принуда в края на миналата година и го направи повече от блестящо.

Талантливият холандец се отчете с цели три гола и асистенция в пет мача от Бундеслигата и донесе важните победи над Фрайбург и Волфсбург. Победи, с които баварците са на върха в таблицата в момента.

През лятото на 2017 година обаче трансферът на Циркзее от Фейенорд Ротердам в Мюнхен е бил определен за рисков, пише списание "Кикер". 

Причината? Дългогодишният помощник-треньор и шеф на дубъла Херман Герланд изобщо не е бил впечатлен от уменията на младока, гледайки 20-минутно клипче с негови изяви преди три години.

Циркзее скачал само толкова високо, колкото се налагало и не се напрягал излишно. Освен това той често трябвало да бъде изваждан от зоната си на комфорт.

Любопитното е, че дори треньорът на Байерн в момента Ханзи Флик намекна за... мързела на Циркзее наскоро. 

"Той има още много да учи. Млад е, много талантлив. Но в модерния футбол трябва да се работи не само върху контрола на топката, но и върху нейното отнемане. Джошуа обаче се намира на добър път", бяха думите на Флик.