Германският хегемон Байерн Мюнхен удължи договора на временния треньор Ханзи Флик до 30 юни 2023 година.

Както е известно, бившият помощник на Йоахим Льов в националния отбор пое баварците след уволнението на Нико Ковач през ноември и първоночално трябваше да изпълнява задълженията си до края на годината.

След отличното представяне на отбора обаче шефовете решиха Ханзи да води мюнхенци до края на кампанията. Байерн продължи да набира скорост, помитайки Челси с 3:0 насред Лондон и отвори разлика на върха в Бундеслигата. 

Това очевидно е накарало ръководството да гласува доверие на бившия футболист на тима. Не е тайна, че Флик се ползва с публичната подкрепа на легендарните треньори на клуба Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес, които качиха Байерн на европейския връх съответно през 2001 и 2013 година.

Ето какво каза щастливият Флик след преподписването: "Много се радвам, че с моя екип ще продължим да изпълняваме предстоящите задачи тук. Разговорите с Карл-Хайнц Румениге, Оливер Кан и Хасан Салихамиджич бяха много добри и ние показахме голямо взаимно уважение. Поставихме заедно общите цели за близките години. Сигурен съм, че заедно ще постигнем много".