Новосъздаденият медицински щаб към Германската футболна лига, която организира първенствата в Първа и Втора Бундеслига, е взел първите си решения за сценарий, по който евентуално те ще бъдат възобновени. 

Телевизия MDR твърди, че е получила информация за някои от тях. В момента сезонът в двете най-високи немски дивизии е спрян до 30 април заради колосалната по размери зараза от коронавирус.

Медицинският щаб към ГФЛ иска да бъдат въведени редовни тестове за футболистите в Първа и Втора бундеслига. Те трябва да бъдат проверявани за наличие на вируса в телата си на всеки 3 дни, съобщава MDR.

Медията твърди, че при положителен тест няма да бъде карантиниран целият отбор, а само засегнатият играч, пише "24 часа".

Според друго предписание на медицинския щаб даден тим трябва да се яви за мач при наличието на 13 здрави полеви футболисти и двама вратари.

При евентуално рестартиране на сезона в Първа и Втора Бундеслига двубоите в тях, естествено, ще се състоят без публика по трибуните. На въпрос на агенция DPA, породен от тази информация на телевизията, от ГФЛ обявиха само, че към момента няма конкретни резултати от работата на щаба.

В Германия искат да доиграят сезона до 30 юни или до началото на юли. Ако това не стане, много от малките клубове ще понесат изключително сериозни финансови загуби. Заговори се за фалити.