Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разясни защо в клуба са взели решение футболисти, треньори и ръководители да намалят заплатите си с 20% поне до края на месец април.

Жестът в лагера на баварския колос намери и доста критици, тъй като в други клубове орязването на възнагражденията достигна 50% или дори 70%, както е в испанския шампион Барселона.

"Със спестяването на тези пари ние гарантираме, че всеки друг служител на клуба ще вземе пълната си заплата. Ако пандемията продължи по-дълго време, със съвета на играчите ще се съберем и ще обсъдим какво ще правим занапред", заяви Румениге пред вестник "Билд".

Байерн отдавна минава за еталон по отношение на финансовата си политика, като вече близо 30 години клубът е на печалба. Само за миналия сезон приходите са 750.4 милиона евро, при печалба от 52.5 милиона евро. Разходите за заплати са 336.2 милиона евро.

Както е известно, мачове в Бундеслигата няма да има поне до 30 април и това сериозно удря клубовете, тъй като приходите им са минимални или граничещи с нулата.