Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер последва примера на треньора Ханзи Флик и също удължи своя договор до 30 юни 2023 година.

Мюлер е едно от лицата на клуба през този век. Той играе за Байерн още от 10-годишна възраст, преминавайки през всички формации. За първия отбор дебютът му е през 2009 година под ръководството на Луис ван Гаал.

Специалистът от Нидерландия бе изригнал след един слаб мач на германеца с култовата реплика "Докато аз водя Байерн, Томас Мюлер винаги ще бъде титуляр". И до днес световният шампион от 2014 година с Бундестима е признателен на бившия си наставник за публичната подкрепа.

"И двете страни подписахме с едно много добро усещане. Сигурен съм, че ще продължаваме да постигаме големи успехи. За мен приоритет №1 беше да преподпиша с Байерн. 2/3 от моя живот е минал тук и ние се борим един за друг. За мен Байерн не е просто работодател. Това е отдаденост. Радвам се, че ще остана тук и ще продължавам да давам всичко от себе си", заяви Мюлер.

Томас е 8-кратен шампион на Германия с баварския колос и 5-кратен носител на Купата и Суперкупата на Германия. През 2013 година той триумфира и в Шампионската лига, ставайки част от първия требъл в клубната история.