Офанзивният полузащитник на Байерн Томас Мюлер се изказа топло за тримата треньори, с които е работил на стадион "Алианц Арена". Германецът не забрави мениджъра на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал, който го наложи в първия отбор на мюнхенци.

Още по темата

 

"Отборът, който Юп Хайнкес сглоби при спечелването на Шампионската лига, Бундеслигата и купата на Германия, е един от най-силните състави в историята на Байерн Мюнхен", започна своя коментар Томас Мюлер в интервю за Squawka.com.

"Той е толкова амбициозен, умен и деен. Когато Хайнкес напусна, неговият заместник трябваше да бъде доста уверен в себе си, защото как можеш да подобриш постижение като требъла ни от онзи сезон?"

"Само Пеп Гуардиола можеше да се справи с това и според мен той успя. Той ще продължава да го прави, защото всички ние знаем колко добър треньор е. Познаваме отлично стила, който той изповядва."

"Хайнкес и Гуардиола ме развиха толкова много, те ме оформиха като футболист. Хайнкес ме пускаше често в игра, самият той е бил нападател и ми даваше добри съвети как да бележа. И как да не се учиш под ръководството на Пеп Гуардиола?"

"Луис ван Гаал също имаше много голямо влияние върху моето развитие. Много съм му благодарен - той ми помогна много, научи ме да бъда лидер. Той видя в мен качества на нападател - нещо, което други не успяха."

"През кариерата си съм играл къде ли не по терена - като атакуващ полузащитник, по двете крила, централен нападател, втори нападател, в средата на терена. Наслаждавал съм се на всеки пост, който заемам и мисля че на всеки един от тях съм бил ефективен. Но не съм аз този, който трябва да каже къде съм най-полезен. Това е работа на треньора."

"Именно играта на различни позиции ми помогна да се усъвършенствам. Това ти помага, когато променяш схемата, прави те вариативен. За мен ключовото нещо на терена е да намериш свободно пространство и това ми е работата на игрището. Късметлия съм, че получавам свобода с движението си по терена - да се връщам назад, или да тичам по крилата."

"Гледайки страхотни футболисти като Лионел Меси и Луис Суарес винаги е наслада, но аз играя със съотборници като Мануел Нойер, Бастиан Швайнщайгер и Филип Лам, така че няма нужда да ходя далеч, за да се наслаждавам на играта на чудесни играчи", добави Мюлер.