Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер отново се изказа доста топло за бившия си треньор Луис ван Гаал, който бе назначен за мениджър на Манчестър Юнайтед.

Както е известно, именно холандецът наложи Мюлер в титулярния отбор на баварците, защитавайки младока от критиките към него през сезон 2009/10 с думите "докато аз съм треньор на Байерн, Мюлер ще играе винаги".

Назначаването на холандеца подсили спекулациите, че той ще вземе Мюлер при "червените дяволи", тъй като германецът не е щастлив от факта, че не е твърд титуляр при Пеп Гуардиола.

"Не е никаква тайна, че с Луис ван Гаал имахме по-специални отношения от обичайните такива между треньор и футболист", сподели Мюлер пред списание "Шпорт Билд".

"Но няма нищо по-хубаво от това да играеш за Байерн. Както всеки знае, аз се намирам в специална връзка и с Байерн. Освен това имам договор до 2017 година."

"Разбира се, че в националния отбор на Германия моята позиция е по-ясно определена. Селекционерът ме вижда на дясното крило. Пеп Гуардиола прави доста ротации. Имам добро чувство за световното първенство, според мен ще покажем силен отборен дух", добави Мюлер.